4 FEMEI LA POLIŢIE

4 FEMEI LA POLIŢIE

Dorina Roman parcurge cu siguranţă, prestanţă şi eleganţă, în hohote de râs, traseele impricinatelor invitate la secţia de poliţie, identificându-se perfect cu personajele contraveniente şi gramatical, fandosite, ridicole, parfumate tragic: o ţigancă (Dezida Coşovete), o artistă (Mimicela Zurgălău), o babă (Nineta Sorcoveanu) şi o prostituată (Ţuşca Wilmoş). Performanţa actoricească constă în trecerea rapidă de la o ipostază la alta, de la o costumaţie la alta şi de la o expresivitate la alta spre deliciul publicului.

4 FEMEI LA POLIŢIE

Comedia  „4 FEMEI LA POLIŢIE” 

Cronică teatrală 

„Dorina Roman este o actriţă fascinantă pe care am aplaudat-o la prima ediţie a Festivalului Monodramei Independente, organizată de Teatrul Particular Braşov (octombrie 2021), unde juriul i-a acordat Trofeul pentru cel mai bun spectacol cu 4 femei la poliţie, care conţine 4 portrete feminine în ipostaze hazlii provenite din pana marelui satiric Tudor Muşatescu. Spectacolul profund comic transmite cu vervă debordantă exactitatea, fluiditatea şi aciditatea textului care este un colaj original de „muşatisme”, bijuterii ale geniului literar.

Dorina Roman parcurge cu siguranţă, prestanţă şi eleganţă, în hohote de râs, traseele impricinatelor invitate la secţia de poliţie, identificându-se perfect cu personajele contraveniente şi gramatical, fandosite, ridicole, parfumate tragic: o ţigancă (Dezida Coşovete), o artistă (Mimicela Zurgălău), o babă (Nineta Sorcoveanu) şi o prostituată (Ţuşca Wilmoş). Performanţa actoricească constă în trecerea rapidă de la o ipostază la alta, de la o costumaţie la alta şi de la o expresivitate la alta spre deliciul publicului. Fiind una din admiratoarele Stelei Popescu şi având ce învăţa de la ea, Dorina a fost originală, convingătoare, atât în registrul dramatic, cât şi în cel comic, îmbinând firesc veselia cu tristeţea, amarăciunea şi luciditatea scenică cu frenezia interpretărilor.

Ingredientele regizorale (Sorin Misirianţu) au contribuit la reuşita unui spectacol independent ce merită a fi vizionat de cât mai multă lume.

Dinu GRIGORESCU

24 ian. 2022″

 Premiul de excelență pentru promovarea Culturii oferit de Consiliul Județean Brașov în cadrul galei „STELELE COMUNITĂȚII BRAȘOVENE” 2013.

În anul 2018 câștigă marele trofeu „Femina VIP” și premiul de excelență în Cultura „Marioara Voiculescu” 

☆ Premiul de Excelenta „RINOCERUL” oferit la Gala de excelenta organizata de Revista Teatrala Rinocerul, Teatrul National Bucuresti, decembrie 2021

☆ TROFEUL Festivalului Monodramei Independente Ediția I

octombrie 2021 

☆ Spectacol invitat în anul 2016 la Festivalul International de Teatru de la Constanta

☆ Spectacol invitat la Zilele Culturii la Busteni 2015, 2016, 2018

☆ Spectacol invitat la Festivalul „Mituri. Repere. Identități” Baia Mare 2019

☆ Spectacolul s-a jucat în prezența nepoatei lui Tudor Mușatescu, doamna Pușa Petroșanu și a nepotului mareșalei teatrului românesc, doamna Marioara Voiculescu, dl Lucian Voiculescu, Dorina Roman fiind felicitată de către aceștia.


Biletele se pot achiziționa de pe bilet.ro.
Teatrul Particular Brasov