FEMEILE DIN VIAȚA LUI DOSTOIEVSKI

FEMEILE DIN VIAȚA LUI DOSTOIEVSKI

Adaptare liberă de Alina Hiristea după opera și corespondența lui Dostoievski, Amintiri de Anna Dostoievskaia și Viața intimă a lui Dostoievski de T. Enko.

FEMEILE DIN VIAȚA LUI DOSTOIEVSKI

Un one woman show cu Dorina Roman.

Regia Alina Hiristea.

Părerea spectatorului:

„La vârsta de 13 ani l-am descoperit pe Dostoievski și, deși părea ciudat la acea vreme, îmi plăceau scrierile lui. Nu știam prea multe despre viața personală (lucru tabu la acea vreme) și aveam întrebări.

Cunoașteți expresia ”A fi o muscă pe perete”?!

În această seară am încercat acest sentiment. ”Paralizată” de emoție, am pătruns în intimitatea odăii lui Dostoievski, am asistat la scene și discuții intime cu și despre femeile din viața lui, am descoperit aspecte care i-au influențat viața și scrierile. 

Una câte una, ”femeile” din viața lui Dostoievski au pătruns în încăpere, fiecare cu personalitatea sa, fiecare cu povestea sa. Emoții puternice ne-au cuprins și au persistat pe tot parcursul serii, timp în care Dorina Roman, ”one woman show” a intrat în pielea fiecărui personaj cu atâta naturalețe încât ne-a vrăjit. Nu a fost ”teatru”, a fost ”viață”, au fost trăiri adevărate trimise din Univers, transpuse, tălmăcite, tâlcuite prin Dorina Roman, ”mediumul” care reușește să preia și să redea simțirile personajelor cu care intră în contact. De această dată cu ajutorul tinerei și talentatei regizoare Alina Hiristea, care a știut să scoată în evidență trăsăturile femeilor din viața marelui scriitor și să le suprapună cu cele ale minunatei Dorina Roman. Un scenariu complex, o compilație a unor opere de mare succes, condensate cu mare dibăcie într-un singur și complex text.

Un succes extraordinar al actriței, al echipei, al Teatrului Particular Brașov. 

Un spectacol interactiv intens, emoționant, captivant!

Felicitări tuturor!”

Viviana Costan Moiseanu


Biletele se pot achiziționa de pe bilet.ro.
Teatrul Particular Brasov